Het elftal van Juventus voor het duel met Fiorentina

Juventus en AS Roma beginnen seizoen met winst

Regerend landskampioen Juventus is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning op Fiorentina. De ploeg uit Turijn, die deze zomer middenvelder Paul Pogba voor meer dan 100 miljoen euro zag vertrekken naar Manchester United, won het thuisduel met 2-1.

Gonzalo Higuaín, die voor ruim 90 miljoen euro overkwam van Napoli, begon het duel op de bank. In de 66ste minuut kwam hij in het veld voor Mario Mandžukic. Negen minuten later maakte hij al het winnende doelpunt.

Kevin Strootman (r) viert mee

Ook AS Roma is het seizoen in de Serie A uitstekend begonnen. De Romeinen, met Kevin Strootman als aanvoerder, wonnen zaterdagmiddag voor eigen publiek met 4-0 van Udinese. Pas halverwege de tweede helft scoorde de thuisclub voor het eerst.

Diego Perotti benutte een strafschop. De bal ging op de stip na een overtreding van Danilo op de Bosnische spits Edin Dzeko.

De ingevallen Argentijn haalde even later nogmaals doeltreffend uit van elf meter. Ditmaal had Emmanuel Badu zich binnen de zestien meter vergrepen aan Mohamed Salah. In de slotfase hadden Dzeko en Salah ook persoonlijk nog succes. Strootman maakte de negentig minuten vol.