Philippe Coutinho heeft gescoord voor Liverpool

Liverpool klopt Arsenal in doelpuntenfestijn

Arsenal en Liverpool hebben niet alleen, zoals ze aan hun status verplicht zijn, hun zinnen gezet op de Engelse titel, ze willen dat ook bewerkstelligen met aanvallend voetbal. Niet zo verwonderlijk dus dat het onderlinge treffen in het openingsweekeinde van de Premier League is uitgedraaid op een doelpuntrijk kijkspel. De gasten uit Liverpool trokken daarbij aan het langste eind: 3-4.

Arsenal wist de aanvalsdrift van de Liverpudlians aanvankelijk aardig te beteugelen. De Londenaren kwamen er op hun beurt af en toe wel gevaarlijk uit en kregen na een half uur een uitgelezen scoringskans toen Alberto Moreno Arsenal-aanvaller Theo Walcott torpedeerde: strafschop. Het 'slachtoffer' nam zelf plaats achter de bal, maar Simon Mignolet pareerde diens schot.

Nog geen zeventig seconden later was het alsnog raak. Adam Lallana verspeelde de bal op eigen helft, waarna Alex Iwobi pijlsnel de door Moreno uit het oog verloren Walcott in stelling bracht. Met een diagonale schuiver maakte hij zijn misser van even daarvoor goed: 1-0.

Theo Walcott viert zijn doelpunt voor Arsenal

Georginio Wijnaldum had zijn nieuwe club nog voor de pauze op gelijke hoogte kunnen brengen, maar hij schoot in kansrijke positie te slap in om Petr Cech te verontrusten. De doelman was op slag van rust echter kansloos op de formidabele vrije trap van Philippe Coutinho die in de bovenhoek eindigde.

Na de pauze liep de score plots in ijltempo op in Liverpools voordeel. Lallana verzilverde op knappe wijze een voorzet van Wijnaldum, Coutinho liep de bal in het doel na voorbereidend werk van Nathaniel Clyne en Sadio Mané legde in de 63ste minuut eerst twee Arsenal-verdedigers in de luren alvorens de 1-4 in de touwen te jagen.

Nog geen minuut later kopieerde Alex Oxlade-Chamberlain de actie van Mané namens Arsenal. Toen hij een kwartier voor tijd ook nog de 3-4 binnenkopte, gloorde er toch nog een remise voor de ploeg van Arsène Wenger. Zover kwam het echter niet; de punten gingen met Liverpool-collega Jürgen Klopp.

Sadio Mané schiet Liverpool naar een 4-1 voorsprong