Gevechten rond de Libische stad Sirte
NOS Nieuws

Libische milities opnieuw in felle gevechten met IS in Sirte

In de Libische stad Sirte zijn opnieuw felle gevechten geweest tussen regeringsgezinde milities en strijders van IS. De gevechten volgen op de verovering, woensdag, van een congrescentrum dat IS gebruikte als commandopost.

Sirte viel in juni vorig jaar in handen van IS, dat gebruikmaakte van de chaos en interne verdeeldheid die waren ontstaan na de val van Kadhafi. Het is de enige stad in Libië die IS volledig in handen kreeg.

In juni van dit jaar begonnen milities een offensief om IS te verdrijven uit de kuststad. Sinds begin deze maand worden ze geholpen door Amerikaanse luchtaanvallen op IS.

Na de verovering van het congrescentrum braken gisteren weer felle gevechten uit in delen van de stad. Volgens de milities, geleid door strijders uit Misrata, heeft IS op veel plekken sluipschutters ingezet en landmijnen neergelegd.

Naar schattingen zijn de afgelopen weken 350 militieleden om het leven gekomen en zo'n 1500 strijders raakten gewond. Hoeveel IS-strijders werden gedood, is onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl