NOS SportAangepast

Rio vandaag: zaterdag 6 augustus

Vandaag zijn de Olympische Spelen in Rio de Janeiro eindelijk begonnen. Ook voor de Nederlanders: onder anderen Epke Zonderland en Kiki Bertens zijn al in actie gekomen. Maar daar blijft het zeker niet bij.

De finales waarin eventueel Nederlandse sporters in actie kunnen komen

We maken nog altijd kans op het eerste goud in de wegwedstrijd. Bauke Mollema is een kanshebber, maar ook Wout Poels en Steven Kruijswijk doen nog mee. Tom Dumoulin is kort na de start afgestapt.

Het 241,5 kilometer lange parcours, waarvan 40 kilometer bergop en 8 kilometer over kasseien, wordt door kenners als zeer zwaar bestempeld.

De wegwedstrijd duurt nog tot ongeveer 20.45 uur en is in z'n geheel live te zien op NOS.nl. Op NPO 1 schakelen we regelmatig naar de wedstrijd en is de finish natuurlijk live te zien. Uitgebreide flitsen zijn te horen in Radio Sportzomer.

Herhalingen

Een samenvatting van het eerste duel van tennisster Kiki Bertens tegen de Italiaanse Sara Errani is tussen 18.00 en 19.00 uur op NOS.nl te zien. Het verloren olympisch debuut van de handbalsters wordt vanaf 18.00 uur herhaald op NPO Sport. Daarna, om 20.00 uur, kunt u op die zender ook het gelijkspel van de hockeyers tegen Argentinië terugkijken.

  • NOS
    Het programma van de Nederlandse volleybalsters op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
  • NOS
    Het programma van de Nederlandse hockeymannen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
  • NOS
    Het programma van de Nederlandse handbalsters op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro

Om 17.55 uur is het olympisch zwemtoernooi van start gegaan. Daarin zal voor Nederland de schijnwerper vooral gericht zijn op de estafetteploeg bij de 4x100 meter vrouwen. Sinds 2000 legden de Oranje-zwemsters steeds beslag op een medaille. Op de 400 meter vrije slag komt Maarten Brzoskowski in actie.

De series worden gezwommen tussen 17.55 en 20.45 uur. In de nacht, van 02.55 tot 05.00 uur, zijn de finales.

Ranomi Kromowidjojo was vier jaar geleden met twee gouden medailles de koningin van het zwembad

Beachvolleybal

De Nederlandse volleybalsters komen om 22.30 uur in actie. Het koppel Brouwer/Meeuwsen neemt het op tegen Liamin/Barsouk uit Rusland. Een uur later speelt Meppelink/Van Iersel tegen Pazo/Agudo uit Venezuela. Allemaal te zien op NPO Sport en NOS.nl.

Maar er is natuurlijk nog veel meer sport. Klik voor het complete overzicht hier.

De olympische uitzendingen van zaterdag 6 augustus

TijdProgrammaMedium
18.00 uurRio Live 2NPO 1 en NOS.nl
22.30 uurStudio Sport EredivisieNPO 1 en NOS.nl
23.15 uurStudio Olympic ParkNPO 1 en NOS.nl
00.05 uurRio Live 3NPO 1 en NOS.nl
Gehele dagLive sportNPO Sport
13.30 uurSportzomerNPO Radio 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl