De Koninklijke Marechaussee voert een controle uit
NOS NieuwsAangepast

Drukte op wegen rond Schiphol voorbij

De drukte op de wegen rond Schiphol is voorbij. De veiligheidsmaatregelen die sinds gisteren tot veel vertraging leidden zijn nog wel van kracht. De marechaussee verzoekt mensen om wel in de auto te blijven zitten als het drukker wordt, omdat uitstappen tot gevaarlijke situaties kan leiden.

De luchthaven raadt reizigers aan om op tijd van huis te gaan.

Een woordvoerder van Schiphol liet vanochtend weten dat de reizigers gisteren over het algemeen een kwartier tot drie kwartier extra reistijd hadden vanwege de controles op de toegangswegen en op de luchthaven zelf.

Het gebruikelijke advies om twee uur van tevoren aanwezig te zijn voor een vlucht binnen Europa en drie uur voor een intercontinentale vlucht geldt zeker voor vandaag, benadrukte de woordvoerder.

Ook vanochtend ontstonden in de buurt van Schiphol weer files. Voor reizigers die met de trein kwamen, waren er geen problemen.

In verband met een terreurdreiging werd vrijdag besloten de maatregelen aan te scherpen. Over de aard van de dreiging is niets bekendgemaakt.

Veiligheid

De marechaussee deelt mee dat de maatregelen gelden zolang ze nodig zijn voor de veiligheid van de reizigers. Gemeenten, politie, het openbaar ministerie en de NCTV monitoren dat continu. Behalve de opgevoerde controles heeft de marechaussee ook niet-zichtbare maatregelen genomen.

"Schiphol moet wel bereikbaar blijven", zegt een woordvoerster van de marechaussee. "Maar wel op een verantwoorde manier, zodat het voor passagiers en medewerkers veilig is. Ook op de perrons op Schiphol wordt zichtbaar en onzichtbaar gecontroleerd."

Voor zover bekend heeft niemand door de verscherpte controles op de wegen zoveel vertraging opgelopen dat een vlucht werd gemist.

Het grondpersoneel van de KLM voert vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur bij de incheckbalies actie voor een betere cao. De medewerkers leggen uit waarom ze in actie komen en delen cadeautjes uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl