Mollema in actie met de spaanse bubbels
NOS Wielrennen

Nuchtere Mollema: mooie opsteker voor Rio

"Dit is wel lekker natuurlijk en een mooie opsteker richting de Olympische Spelen." Het is de nuchtere reactie van Bauke Mollema die zaterdag toch echt een klassieker in het wielrennen op zijn naam schreef: de Clásica San Sebastián. De renner van Trek-Segafredo reed in het slot van de koers weg en kwam solo over de finish. "Dit was wel het ideale scenario. Ik had het parcours goed verkend en de afdaling heb ik zelfs drie keer gereden. Ik wist wat het goede moment was om te gaan", vertelt Mollema een paar uur na zijn zege.

De renner is altijd goed in de klassieker en eindigde al eens als tweede. "Het is één van mijn favoriete wedstrijden van het jaar. Ik heb het geprobeerd om het echt als een koers op zich te zien en ik ben heel blij dat ik de teleurstelling van de afgelopen weken heb kunnen omzetten in een overwinning vandaag", vertelt de renner bij NPO Radio 1 Sportzomer.

Mollema de sterkste in de Clásica San Sebastián

Want het zoet van de overwinning smaakt goed, vooral na het zure einde in de Tour de France. "Die teleurstelling is natuurlijk nog niet helemaal weg. Dat gaat niet één, twee, drie maar de afgelopen dagen heb ik de knop omgezet naar deze koers en de Olympische Spelen. De vorm is nog goed en ik hoop dat ik die mee kan nemen naar Rio." Voor Mollema was San Sebastián de laatste test voor de Olympische Spelen.

Spelen een droom

In Rio krijgen de renners een vergelijkbaar parcours voor de kiezen. Toch is de overwinning in het Baskenland geen garantie voor succes in Brazilië. "Zo makkelijk zal het helaas niet zijn. "De koers tijdens de Olympische Spelen is een hele bijzondere die wordt gereden met kleine ploegen. Maar qua parcours is het vergelijkbaar met lange beklimmingen en steile stukken dus dat is goed. Ik heb er heel veel zin in en kijk er het hele jaar al naar uit. Het worden mijn eerste Olympische Spelen, van jongs af aan droom ik ervan om daar bij te zijn en ik hoop dat ik volgende week in Rio net zo mee kan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl