Kirsten Wild in de Ronde van Californië
NOS Wielrennen

Lucratieve sprintzege Wild in Londen

Kirsten Wild heeft de Ride London Classic op haar naam geschreven. De prestigieuze wedstrijd in het centrum van Londen, meetellend voor de Women's World Tour, liep zoals verwacht uit op een massasprint.

Daarin was Wild (Hitec Products) met overmacht de sterkste. Een andere landgenote, Nina Kessler (Lensworld-Zannata) werd op gepaste afstand tweede, voor de Canadese Leah Kirchmann (Liv-Plantur).

Ook Lucinda Brand (Rabo-Liv, 5de) en haar ploeggenote Anouska Koster (7de) eindigden in de toptien.

"Het leek makkelijk, maar dat was het niet", vertelde Wild na afloop. Ik keek hier al weken naar uit. Toen ik de aankomst zag wist ik meteen: dit is mijn aankomst. "Ons doel was om vol voor de sprint te gaan. Dat werkte heel goed. I was happy to make it off.

Lucratief

De 67ste overwinning van de 33-jarige Wild was zonder twijfel ook de meest lucratieve. De winnares van de Ride London Classic ontvangt namelijk 25.000 euro, het hoogste prijzengeld in het vrouwencircuit.

Ter vergelijking: de Amerikaanse Megan Guarnier ontving dit jaar 1.050 euro voor de eindzege in de Giro Rosa, de belangrijkste meerdaagse etappekoers voor vrouwen.

Olympische schaduw

De wedstrijd die meetelt voor de Women's World Tour (WWT) was flink gedevalueerd. Veel wereldtoppers, onder wie Marianne Vos en Anna van der Breggen, zijn in voorbereiding op de olympische wegwedstrijd die volgende week zondag wordt verreden in Rio de Janeiro.

Vooral de absentie van Boels-Dolmans was opvallend. De ploeg van onder anderen wereldkampioen Lizzie Armitstead en Ellen van Dijk kon door alle olympische selecties geen vier renster afvaardigen naar Londen. Dat aantal was de minimumvereiste om als ploeg te mogen deelnemen.

Ook winnares Wild zal komende week overigens afreizen naar Rio de Janeiro. Zij zal daar uitkomen bij het baanwielrennen op het onderdeel omnium.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl