NOS Sport

Verstappen: hopelijk kunnen we dicht bij Mercedes zitten

  • Louis Dekker / NOS
    Verstappen tijdens zijn laatste kwalificatieronde op de Hockenheimring
  • NOS
    De fans van Verstappen op de Hockenheimring

Max Verstappen mikt zondag op een podiumplek in bij de Grand Prix van Duitsland. De Limburger eindigde als vierde in de kwalificatie op Hockenheim. "Het ligt aan de balans van de auto's in de race. Hopelijk kunnen we dicht bij de Mercedessen zitten, maar hopelijk kunnen we ook de Ferrari's achter me houden."

Voor Verstappen was het zijn Formule 1-debuut in Duitsland. Vorig jaar werd er geen grand prix verreden vanwege financiële problemen op de Nürburgring, waar de race voorheen gehouden werd. Verstappen is dan ook content met zijn prestatie. "Voor de eerste keer op dit circuit mogen we zeker niet klagen. Vooral Q2 ging heel goed."

Max Verstappen vertrekt vanaf plek 4 in Hockenheim

Revanche van Räikkönen

De jonge coureur kijkt uit naar de strijd die Red Bull gaat voeren met de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. "Hopelijk hebben we de snelheid om van ze weg te rijden. Het ligt er ook aan wie het beste met zijn banden om kan gaan", verwacht Verstappen.

In twee maanden tijd heeft Räikkönen al drie races klem gezeten achter Verstappen en ook vanmiddag zullen de twee coureurs met elkaar te maken krijgen. De Fin vertrekt in Hockenheim vanaf plek 5, Verstappen vanaf plek 4.

Ferrari staat tweede in het constructeurskampioenschap en moet alles op alles zetten om die plek te verdedigen ten opzichte van Verstappen en Daniel Ricciardo. Verstappen had om die reden gedacht dat de Italiaanse renstal het beter zou doen in de kwalificatie. "Ik had verwacht dat ze gelijk waren of misschien wel zelfs iets sneller."

De Grand Prix van Duitsland begint morgen om 14.00 uur en is rechtstreeks te volgen via een liveblog op NOS.nl en via updates op NPO Radio 1. In de Studio Sport-uitzending van 18.10 uur op NPO 1 volgt er een samenvatting van de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl