Joost Luiten in actie op het PGA Championship
NOS Sport

Birdie op laatste hole redt Luiten op PGA Championship

Joost Luiten heeft dankzij een birdie op de laatste hole de cut gehaald op het PGA Championship. Luiten stond na de eerste dag nog gedeeld 81ste na een ronde van +2.

Op de tweede dag ging het beter, wat hem een par-ronde opleverde. Zijn totaal van 142 slagen was precies laag genoeg om de schifting te overleven. "Het zou me verbazen als +2 niet genoeg zou zijn", zei Luiten na afloop van zijn ronde met vier birdies en vier bogeys.

"Ik speelde vandaag goed, Maar ik heb de afgelopen dagen de 'pressure putts' van een tot twee meter niet weten te maken en dan is het lastig scoren."

Streb naast Walker aan de leiding

Jimmy Walker heeft ook na de tweede dag leiding in handen, maar deelt die nu wel met Robert Streb.

Walker ging na de openingsronde al aan kop dankzij een ronde van 65 slagen. Op de tweede dag had hij met vijf birdies en slechts één bogey maar een slag meer nodig. De 37-jarige Amerikaan heeft een totaal van 131 slagen (-9).

Streb, de acht jaar jongere landgenoot van Walker, steeg van de achtste naar de eerste plaats dankzij een ronde van 63 slagen. Tot nu toe heeft niemand anders die prestatie (acht birdies, één bogey) kunnen evenaren in Springfield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl