Alberto Contador na zijn val in de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk
NOS Wielrennen

Contador test zichzelf in Clásica San Sebastián voor Vuelta

Alberto Contador maakt zaterdag zijn rentree in de Clásica San Sebastián. De kopman van Tinkoff stapte in de negende etappe van de Tour de France af met koorts, nadat hij in de eerste etappes meerdere keren tegen het asfalt was gesmakt.

Bij de valpartijen raakte hij geblesseerd aan zijn schouder, elleboog en knie. Die kwetsuren kostten hem ook de Olympische Spelen. "Ik voel me goed, maar nog niet perfect", aldus Contador. "Ik had veel ritten op televisie bekeken. Ik kende het parcours zowat uit mijn hoofd en het deed pijn dat ik er niet bij was. Maar dat is nu eenmaal wielrennen. Ik voel me intussen weer beter en ik werk nu richting de Ronde van Spanje".

Voorbereiding op Vuelta

Een topklassering in San Sebastián is niet waarschijnlijk. "Ik heb nog lang niet het niveau dat ik bij de start van de Tour had en ik neem voorlopig geen enkel risico. Het gaat de goede kant op en mentaal sta ik weer sterk".

De Spanjaard wil de Baskische klassieker en de Ronde van Burgos gebruiken om in vorm te raken voor de Ronde van Spanje, die op 20 augustus begint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl