Adam Yates won vorig jaar Clásica San Sebastián
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

In Noord-Spanje wordt vandaag de eerste semiklassieker sinds het einde van de Tour de France verreden. In de uitzending van het Sportjournaal en Studio Sport kunt u een samenvatting zien van de Clásica San Sebastián.

De editie van vorig jaar werd ontsierd door de aanrijding van Greg Van Avermaet. De Belg reed op kop tijdens de laatste klim van de dag, maar hij werd aangereden door een motor en belandde in de berm. Voor Van Avermaet weer op de fiets zat, werd hij gepasseerd waarna Adam Yates de wedstrijd won.

Erik Dekker is de laatste Nederlander die de zomerklassieker op zijn naam schreef, hij won de koers in 2000.

2000: Erik Dekker wint Clásica San Sebastián

Studio Sport blikt vanavond vooruit op de start van de eredivisie. Voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008 spelen drie Rotterdamse clubs in eredivisie en de NOS zoekt de drie clubs op.

Olympisch forum en Max Verstappen

In de Sportzomer op NPO Radio 1 zijn vanaf negen uur Mart Smeets en AD-journalist Hans Klippus te gast. Zij kijk vooruit naar de Olympische Spelen die volgende week vrijdag beginnen.

En hoe vergaat het Max Verstappen in de kwalificatie van de Grand Prix van Duitsland? De verrichtingen van de Formule 1-coureur zijn te volgen via NOS.nl.

Max Verstappen in aanloop naar de de GP van Duitsland

NPO Sport

Op het digitale kanaal NPO Sport kunt u nog eens genieten van alle EK-finales sinds 1988. Van de zegetocht van Oranje in München tot het Portugese feest in Parijs.

Uitzendingen zaterdag 30 juli

Tijd Programma Medium
18.51 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Radio Sportzomer NPO Radio 1
23.30 uur Studio Sport NPO 1 en NOS.nl
Gehele dag EK voetbal en documentaires NPO Sport

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl