NOS SportAangepast

Djokovic en Monfils naar halve finale Toronto

Djokovic verslaat Berdych en bereikt halve finales Toronto

Novak Djokovic heeft de halve finales bereikt op de masters in Toronto. De als eerste geplaatste Serviër liet niet het beste van zijn kunnen zien tegen Tomas Berdych, maar klopte de Tsjech toch in twee sets: 7-6 (6), 6-4.

Het was de 27ste confrontatie tussen de Serviër en de Tsjech. Maar twee van die partijen werden gewonnen door Berdych. Hij kreeg in Toronto kansen zat om daar een derde zege aan toe te voegen, maar hij bleek niet in staat te profiteren van het matige serveren van Djokovic.

Djokovic,vorig jaar finalist, strijdt nu tegen Gaël Monfils. De Fransman won verrassend van Milos Raonic, de verliezend finalist op Wimbledon: 6-4, 6-4.

Wawrinka naar laatste vier in Toronto

Op het masterstoernooi in Toronto is Stan Wawrinka (2) doorgedrongen tot de halve finales. De Zwitser was met 6-1, 6-3 een maatje te groot voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Wawrinka pakte de eerste vier games en had de eerste set in een half uur op zak. De tweede set leverde meer strijd op, maar op 4-3 forceerde hij met een break de beslissing. "Dit was een van mijn beste partijen van dit jaar", zei de nummer vijf van de wereld, die slechts vijf punten op zijn eerste service verloor.

In de halve finales stuit Wawrinka op de als derde geplaatste Kei Nishikori, die met 6-3, 3-6, 6-2 te sterk was voor Grigor Dimitrov uit Bulgarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl