Kristina Kucova
NOS Sport

Kucova verrast Konta in kwartfinale Montreal

Kristina Kucova heeft verrassend de halve finales van het WTA-toernooi van Montreal bereikt. De Slowaakse,de nummer 121 van de wereld klopte in de kwartfinales de Britse Johanna Konta met 6-4, 6-3.

Konta won vorige week in Stanford haar eerste WTA-titel door Venus Williams te kloppen. Die goede lijn leek ze door te zetten in Montreal, maar Kucova weigerde daar aan mee te werken.

De Slowaakse was op de beslissende momenten net scherper dan de Britse. Kucova mag tegen Madison Keys proberen haar eerste WTA-finale te bereiken. Die Amerikaanse klopte de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova: 7-6 (3), 1-6, 6-0.

Simona Halep in Montreal

Simona Halep heeft zich in Montreal geplaatst voor de halve finales. De 24-jarige Roemeense walste na een stroeve start over de zeven jaar oudere Svetlana Koeznetsova heen: 3-6, 6-1, 6-1.

Eerder dit jaar was de Russin in Sydney te sterk voor Halep en na de soevereine eerste set leek opnieuw een zege in de maak. "In het begin voelde ik de bal niet goed", zei de Roemeense na afloop. In de tweede set herpakte ze zich. Ze ging beter serveren,zette Koeznetsova onder druk en gaf geen kansen meer weg.

In de halve finales stuit de als vijfde geplaatste Halep op Angelique Kerber, die als tweede geplaatst is. Dat is een herhaling van hun kwartfinale op Wimbledon, toen met 7-5, 7-6 gewonnen door de Duitse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl