De ingang van de kraamkliniek raakte zwaar beschadigd
NOS Nieuws

Kraamkliniek gebombardeerd in Syrië

In Syrië is bij een bombardement een kraamkliniek getroffen, meldt liefdadigheidsorganisatie Save the Children. Of er slachtoffers zijn gevallen is nog niet duidelijk.

De luchtaanval vond plaats in rebellengebied in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Daar maakt de rebellengroepering al-Nusra de dienst uit, die tot deze week aan al-Qaida was gelieerd. Van de kliniek zou de ingang getroffen. Het gaat om Kafar Takharim, een plaats ongeveer 80 kilometer ten westen van de zwaar belegerde stad Aleppo.

De kraamkliniek, die in 2014 openging, is de enige in de omgeving. Vorige maand werden er volgens Save the Children, dat de kliniek steunt, zo'n 340 baby's ter wereld gebracht.

Wie verantwoordelijk is voor de luchtaanval is niet bekend.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat opereert vanuit het Britse Leicester, meldt dat er in de stad ook een ziekenhuis en een eerste-hulppost zijn getroffen. Ook in het noorden van Idlib zouden bombardementen zijn geweest, waarbij zeker vijf mensen zouden zijn gedood en ruim 25 gewond geraakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl