NOS Sport

Vitali Stepanov: IOC geeft een tegenovergesteld signaal af

Joelia Stepanova legt zich alsnog neer bij het besluit van het IOC dat ze niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen. De Russische klokkenluidster had de hoop om onder neutrale vlag aan de Spelen te mogen deelnemen.

De 800-meterloopster, die twee jaar geleden met haar man het omvangrijke dopingschandaal in Rusland aan het licht bracht, krijgt van het IOC op basis van haar dopingverleden geen permissie. Stepanova dreigde daarop naar het arbitragehof CAS te stappen.

Bij monde van haar man, ziet Stepanova hiervan af. "Er is hier niet genoeg tijd voor. Het is ook nooit onze intentie geweest om naar de rechter te stappen", aldus Vitali Stepanov. "Onze bedoeling is om de sport vrij van doping te maken en om een systeem te ontwikkelen voor toekomstige klokkenluiders."

Teleurgesteld

Het tweetal is zeer teleurgesteld in de beslissing van het IOC om niet alle Russische atleten te schorsen voor de Olympische Spelen. "Het lijkt erop dat het IOC geen zero-tolerance-beleid voert met betrekking tot doping. Eigenlijk geeft het IOC een tegenovergesteld signaal af", zegt Joelia Stepanova. "Een door de staat gefinancierd dopingprogramma wordt nu niet bestraft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl