Joost Luiten
NOS Sport

Luiten wisselvallig en tekent bijna voor hole-in-one

Joost Luiten heeft een wisselvallige eerste ronde op het PGA Championship gelopen. Hij was op het vierde major van het jaar goed voor vier birdies en zes bogeys. De Rotterdammer staat met 72 (+2) in de middenmoot in Springfield.

De Zuid-Hollander tekende op zijn derde hole bijna voor en hole-in-one. De bal rolde na zijn afslag tegen de vlag aan en bleef op enkele centimeters liggen.

"Ik laat het na om mezelf te belonen", baalde Luiten op zijn website. "Als je geen enkele putt voor birdie weet te holen, wordt het gewoon heel lastig. Dat is eigenlijk ook het probleem van de laatste weken."

Luiten speelt voor de vijfde keer het PGA Championship. In 2012 werd hij 21ste, in 2014 26ste en in 2013 en 2015 miste hij de cut.

Birdieloze ronde

Niet alleen Luiten had het lastig. Rory McIlroy stelde met een birdieloze ronde fiks teleur (+4). Dustin Johnson maakte het nog bonter. De US Open-winnaar kwam na een ronde van +7 binnen.

De Amerikaan Jimmy Walker gaat na de eerste dag van het PGA Championship aan de leiding. Walker, die eerder deze maand nog de cut miste op het British Open, was goed voor zes birdies en maar één bogey. Hij heeft drie slagen voorsprong op Ross Fisher, Emiliano Grillo en Martin Kaymer.

In 2014 eindigde Walker op drie majors in de toptien. Hij werd dat jaar zevende op het PGA Championship.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl