Aanvoerder Thomas Bruns baalt na een gemiste kans

Late gelijkmaker zorgt voor onverdiende kater bij Heracles

Heracles Almelo heeft bij zijn debuut in Europa de zege uit handen gegeven. Het ook debuterende FC Arouca (Portugal) maakte in de derde voorronde van de Europa League op de valreep en onverdiend gelijk: 1-1.

De Heraclieden leken geen plankenkoorts te hebben, speelden een prima eerste helft en creëerden vier uitstekende kansen. Jaroslav Navratil (over en zijnet), Paul Gladon (over) en Joey Pelupessy (geweldige redding keeper) ontbeerden echter precisie.

Na rust bleef het eenrichtingsverkeer in Almelo en Heracles stapelde kans op kans. Doelman Rafael Bracalli hield Arouca met reflexen op de been, maar was kansloos op een volley van Gladon.

Arouca stelde 90 minuten lang teleur, maar kwam toch op 1-1. Een voorzet raakte een been van Robin Gosens en de bal rolde binnen.