Deze Heracles supporters zitten al aan het bier

Heracles Europa in: we zijn er helemaal klaar voor

In de fanshop van Heracles Almelo komen supporters nog even snel een shirtje kopen of een kaartje halen. Want dé wedstrijd is nog niet uitverkocht. "Europa in, dat moeten we meemaken", zegt een vader die met zijn zoontje aan de balie staat, om nog tickets te scoren. Volgens de jongen winnen ze vanavond met 3-2.

Ik heb mijn vakantie afgekapt. Ik moest hier zijn.

Heracles-supporter

113 jaar bestaat de club en vanavond spelen de Almeloërs voor het eerst Europees voetbal, tegen het Portugese FC Arouca. En dat is bijzonder voor de fans. "Na de bekerfinale van een paar jaar geleden is dit toch wel een weer een nieuw hoogtepunt in de historie van onze club."

Daar worden zelfs vakanties voor afgekapt: "Ik ben ervoor teruggekomen uit Frankrijk. Donderdag moest ik thuis zijn om hier bij te zijn."

In de stad is de sfeer opgetogen. 's Middags wordt er alvast geproost op de uitkomst van de wedstrijd. "Het wordt zeker winst! We zijn er helemaal klaar voor. Hier hebben we lang op gewacht."

Dat vertrouwen is er ook bij de Portugezen, die hiervoor nog nooit van Almelo hadden gehoord. "Maar we vinden het wel een fijne en rustige plek", zeggen ze.

Volgende week reizen er een paar honderd Heracles supporters naar Arouca voor de return. Een dorpje met maar 6000 inwoners. "Je ziet op tv altijd ploegen Europa ingaan en mooie uitwedstrijden pakken en eindelijk zijn wij erbij. Dus volgende week kunnen we naar Portugal. We hebben een appartementje geboekt en we zijn er bij."

Deel artikel: