Mark Tuitert
NOS Schaatsen

Tuitert: Icederby moet schaatssport boost geven

Mark Tuitert hoopt dat de Icederby voor een stimulans van de mondiale schaatssport gaat zorgen. Het nieuwe project, dat eind maart 2017 in het Gelredome in Arnhem wordt gelanceerd, moet volgens de oud-schaatser "een grote happening" worden en de schaatsers een extra zakcentje opleveren.

Bij de internationale schaatsunie ISU was er aanvankelijk weerstand tegen het idee, waarbij langebaanschaatsers en shorttrackers het tegen elkaar opnemen.

"Dat kwam vooral door Ottavio Cinquanta, hij is geen vernieuwer. Jan Dijkema (de nieuwe voorzitter van de ISU, red.) juist wel, hij staat open voor andere dingen", aldus Tuitert, die zich samen met oud-shorttracker Niels Kerstholt heeft hardgemaakt voor het project.

"Het is meer dan schaatsen alleen. Er zit veel entertainment omheen", vervolgt de voormalig olympisch kampioen. "Dit concept moet voor veel enthousiasme zorgen en het kan wellicht later ook in het buitenland worden toegepast. Het kan de schaatssport een boost geven, maar eerst moet het evenement zich bewijzen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl