Trump op de Republikeinse Conventie
NOS Nieuws

Trump hoopt dat Russen Clintons e-mails kunnen vinden

De kwestie van de tienduizenden ontbrekende e-mails van Hillary Clinton leidt tot stekeligheden tussen Democraten en Republikeinen. De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hoopt dat de Russen de mails boven water krijgen.

"Rusland, als jullie luisteren: ik hoop dat jullie die mails kunnen vinden. Dat zou jullie hier een geweldig goede pers opleveren", zei Trump op een persconferentie in Miami. Hij zei dat er "pareltjes" moeten zitten bij de e-mails, die stammen uit Clintons tijd als minister van Buitenlandse Zaken.

De Democraten kunnen er niet om lachen. De campagneleiding beschuldigt Trump ervan een vreemde mogendheid op te roepen Clinton te bespioneren. Volgens de Democraten is dat de eerste keer dat zoiets gebeurt. Zelfs de nationale veiligheid is in het geding, zeggen ze.

Begin deze week kwamen pijnlijke onthullingen naar buiten over onenigheid binnen de Democraten. Uit gehackte e-mails bleek dat de partijtop Clintons uitdager Bernie Sanders actief tegenwerkte. Voor partijvoorzitter Wasserman Schultz was de onthulling reden om op te stappen. De Democraten suggereerden vervolgens dat de Russen achter de hack zaten, om Trump een plezier te doen.

Clinton wordt ervan beschuldigd dat ze 33.000 e-mails uit haar tijd als minister heeft verwijderd van een privé-server. De FBI onderzocht de zaak, maar justitie gaat Clinton niet vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl