Amar'e Stoudemire wilde graag afscheid nemen bij de ploeg waar hij vijf jaar speelde
NOS Sport

Stoudemire tekent en stopt direct bij de Knicks

Na veertien seizoenen topbasketbal houdt Amar'e Stoudemire het voor gezien. De forward/center heeft echter een bijzondere manier gevonden om zijn NBA-carrière te beëindigen.

Stoudemire, afgelopen seizoen in dienst van Miami Heat, tekende op dinsdag een nieuw contract bij New York Knicks, de ploeg waar hij tussen 2010 en 2015 ook al actief was. Een dag later kondigde hij zijn afscheid aan.

"Ik wil de Knicks bedanken dat ze mij hebben laten tekenen zodat ik officieel met pensioen kan gaan als New York Knick", liet Stoudemire weten.

De 33-jarige Stoudemire, die na wedstrijden nog wel eens de gewoonte had om te herstellen in een bad met rode wijn, begon zijn loopbaan in 2002 bij Phoenix Suns. Hoewel hij daar het langst onder contract stond, maakte zijn tijd in New York de meeste indruk.

"Ik kwam in 2010 naar de Knicks om de franchise weer nieuw leven in te blazen en dat is precies wat wij hebben gedaan. Mijn carrière voer ook langs andere plaatsen in het land, toch heeft mijn hart altijd gelegen in de Big Apple. Eens een Knick, altijd een Knick."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl