De rechtbank in Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Utrechter krijgt cel en tbs voor neersteken medestudenten

Een man uit Utrecht is veroordeeld tot drie jaar cel en tbs voor poging tot doodslag, schrijft RTV Utrecht. De 23-jarige Zeno van der V. stak in maart twee studenten neer in de buurt van een studentencomplex.

Justitie had vier jaar cel en tbs geëist. De celstraf valt lager uit omdat Van der V. een persoonlijkheidsstoornis heeft en verminderd toerekeningsvatbaar is. Zijn tbs-behandeling gaat mogelijk veel tijd kosten. "Gezien de aard en complexiteit van de problematiek zal dit volgens de psycholoog lang duren", zegt de rechtbank.

Onbeantwoorde liefde

RTV Utrecht schrijft dat Van der V. verliefd was op een van zijn twee slachtoffers. Hij kon het niet hebben dat de liefde onbeantwoord bleef en wachtte haar op bij haar huis. Het andere slachtoffer was op dat moment bij haar. Van der V. stak de vrouw in haar rug en de man in zijn nek en rug. De vrouw liep een geperforeerde long op.

Kort na zijn daad probeerde Van der V. zelfmoord te plegen. Hij hing zichzelf op aan een brug, maar het touw was te lang en hij overleefde de val.

Veel vrienden en studiegenoten van de twee slachtoffers waren vanmiddag in de rechtbank om de uitspraak te horen.

Van der V. mag geen contact meer hebben met de slachtoffers. Ook mag hij niet meer komen bij de studentenvereniging Veritas, waarvan hij net als zijn twee slachtoffers lid was.

Advertentie via Ster.nl