Hulpdiensten waren dit weekend al erg druk met de vrachtwagen
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Lekkende vrachtwagen met chemische stoffen schoongemaakt

In het Gelderse Wolfheze wordt vanmiddag de laatste hand gelegd aan het opruimen van de vrachtwagen die afgelopen weekend chemische stoffen lekte. Dat meldt Omroep Gelderland.

De problemen met de truck begonnen vrijdag. Bezoekers van een nabijgelegen tankstation roken toen een vreemde lucht. Door de warmte was een reactie ontstaan in de vaten, waarbij chemische dampen vrijkwamen.

Vervuilde bodem

De brandweer heeft de chemische stof in het weekend gecontroleerd laten weglekken in een zandwal. Toen waren er al wel duizenden liters van de stof, een mengsel van waterstofperoxide en azijnzuur, in de bodem gelekt. Volgens een woordvoerder van de provincie moet nog worden bekeken hoe zwaar de bodem vervuild is.

Vanmiddag is onschadelijk materiaal dat nog in de vrachtwagen lag, overgeladen. Daarna moet de vrachtwagen nog worden schoongemaakt. Als dat gebeurd is, kan de vrachtwagen worden verplaatst en door de eigenaar worden opgehaald.

Ramen en deuren dicht

Vanwege de problemen met de chemische stof moesten bewoners van een wijk in Wolfheze afgelopen weekend enige tijd de ramen en deuren gesloten houden.

Advertentie via Ster.nl