Stan Wawrinka slaat een backhand in zijn partij tegen Michail Joezjny in Toronto
NOS Sport

Stroeve start Wawrinka en Berdych in Toronto

Stan Wawrinka heeft met veel moeite de derde ronde bereikt van het masterstoernooi in Toronto. De als tweede geplaatste Zwitser had twee tiebreaks nodig om de Michail Joezjny te kloppen: 7-6 (3), 7-6 (10).

Zowel in de eerste als tweede set moest Wawrinka aan de bak om respectievelijk een 5-3 en 3-0 achterstand weg te werken, maar op de belangrijke momenten stond hij er wel. De nummer vijf van de wereld speelt nu tegen Jack Sock of Donald Young.

Berdych mist ritme

De als vijfde geplaatste Berdych speelde zijn eerste toernooi sinds zijn halvefinaleplaats op Wimbledon en miste nog wedstrijdritme. Toch was hij te sterk voor de jonge Kroaat Borna Coric: 4-6, 6-1, 6-4.

"Het was eigenlijk een kwestie van wennen aan de omstandigheden. Ik ben geduldig gebleven en dat heeft zich uitbetaald", stelde de Tsjech koeltjes vast. Hij treft nu John Isner of Ryan Harrison.

Djokovic wel aanwezig

Novak Djokovic is als eerste geplaatst op het toernooi waar Andy Murray (rust), Rafael Nadal (rust) en Roger Federer ontbreken. De laatstgenoemde Zwitser maakte dinsdag bekend door een knieblessure dit jaar niet meer in actie te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl