De geschorste president Dilma Rousseff van Brazilië
NOS Nieuws

Rousseff niet naar opening Olympische Spelen

De geschorste Braziliaanse president Dilma Rousseff gaat niet naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen, volgende week vrijdag in Rio de Janeiro.

De 68-jarige Rousseff laat de opening in het Maracanã-stadion aan zich voorbijgaan omdat haar een plaats op het tweede plan is aangeboden. Ook de voorganger van Rousseff, Lula, gaat niet naar de opening volgens Reuters. Als rechterhand van Lula had Rousseff in 2009 een aandeel in het binnenhalen van de Spelen.

Interim-president Temer had bepaald dat Rousseff en Lula bij de opening niet bij hem op het vipbalkon met hoogwaardigheidsbekleders mochten zitten, maar een etage lager.

Afzettingsprocedure

Rousseff werd in mei op non-actief gezet, nadat een meerderheid van de senaat had ingestemd met het opstarten van een afzettingsprocedure.

Ze wordt beschuldigd van gesjoemel met de begroting in de aanloop naar de verkiezingen. Ze is voor een half jaar uit haar functie gezet. In de tussentijd zal de Senaat een soort proces tegen haar voeren om haar definitief af te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl