Gonzalo Higuaín juicht voor de fans van Napoli
NOS Voetbal

Higuaín voor astronomisch bedrag naar Juventus

Gonzalo Higuaín gaat voor 90 miljoen euro van Napoli, de nummer twee van Italië, naar landskampioen Juventus. Daarmee is de overgang van de Argentijn de duurste transfer ooit na die van Cristiano Ronaldo (94 miljoen euro) en Gareth Bale (100 miljoen euro).

Het lijkt erop dat de Italianen zo een voorschot nemen op de te ontvangen miljoenen van de aanstaande transfer van Paul Pogba naar Manchester United. De Engelsen zouden 125 miljoen euro over hebben voor de Franse krachtpatser op het middenveld.

Higuaín tekent voor vier seizoenen in Turijn. Naar verluidt kan de Argentijnse spits per jaar zo'n 7,5 miljoen euro op zijn bankrekening krijgt bijschrijven.

De 28-jarige Higuaín werd in 2007 voor twaalf miljoen door Real Madrid weggekaapt bij River Plate. In zeven seizoenen in de Spaanse hoofdstad maakte hij indruk met veel doelpunten en assists, toch werd hij in de zomer van 2013 verkocht aan Napoli.

Gonzalo Higuaín verkreeg een heldenstatus in Napels

De oud-club van Diego Armando Maradona betaalde rond de 38 miljoen aan Real. Afgelopen seizoen was Higuaín de absolute uitblinker bij de Napolitanen, met 36 goals in 35 duels, een Italiaans doelpuntenrecord.

Halverwege de competitie stond Napoli zelfs bovenaan de Serie A, maar de titel ging uiteindelijk naar de nieuwe club van Higuaín: Juventus.

Juventus trekt portemonnee

Bij 'De Oude Dame' is de Argentijn de opvolger van Alvaro Morata, die terugkeerde naar Real Madrid. Juventus roert zich nadrukkelijk op de transfermarkt.

Eerder werden onder meer Miralem Pjanic (AS Roma), Dani Alves (FC Barcelona), Medhi Benatia (Bayern München) en Marko Pjaca (Dinamo Zagreb) vastgelegd.

Duurste transfers ooit

Naam Bedrag Van Naar Jaar
Gareth Bale 100 miljoen Tottenham Hotspur Real Madrid 2013
Cristiano Ronaldo 94 miljoen Manchester United Rel Madrid 2009
Gonzalo Higuaín 90 miljoen Napoli Juventus 2016
Luis Suárez 84 miljoen Liverpool FC Barcelona 2014
James Rodríguez 80 miljoen AS Monaco Real Madrid 2014
Ángel di Maria 75 miljoen Real Madrid Manchester United 2014
Kevin De Bruyne 75 miljoen VfL Wolfsburg Manchester City 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl