Arek Milik viert zijn doelpunt
NOS Voetbal

'Milik voor recordbedrag naar Napoli'

Arek Milik staat op het punt om van Ajax over stappen naar Napoli, zo meldt De Telegraaf. De Italianen zouden maar liefst 35 miljoen euro over hebben voor de Pool, die naar verluidt al een persoonlijk akkoord heeft over een contract voor vijf jaar.

Het zou de duurste transfer ooit zijn in de eredivisie. Ajax moet wel zo'n twintig procent afstaan aan Bayer Leverkusen, dat Milik in 2015 na een korte huurperiode voor 2,8 miljoen liet gaan.

Vervanger Higuaín

Milik wordt gehaald als vervanger voor Gonzalo Higuaín, die van Napoli naar Juventus verhuist. De Italiaans kampioen neemt de Argentijnse spits voor zo'n 90 miljoen euro over van de nummer twee van het afgelopen seizoen.

De 63-voudig international (28) werd vorig seizoen topscorer van de Serie A met 36 goals. Milik kwam in 2014 naar Ajax en maakte in twee seizoenen 47 treffers in 75 wedstrijden voor de Amsterdammers.

'Geen transfer'

Twee weken geleden meldde Ajax op de eigen website nog stellig dat Milik deze zomer zeker geen transfer zou maken. "Mocht een club zich formeel bij Ajax melden voor Milik, dan zal geen medewerking worden verleend aan een tussentijdse overgang", stelde de club.

Het roept herinneringen op aan het vertrek van Wesley Sneijder in 2007. Op 20 juli werd, met een glas champagne, gevierd dat Sneijder bij Ajax ​zou blijven. Drie weken later tekende hij een vijfjarig contract bij Real Madrid.

De scoringsdrift van Milik in beeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl