Vacatures bij een uitzendbureau
NOS Nieuws

Uitzendbureau Randstad haalt schouders op over brexit

Uitzendbureau Randstad denkt dat het bedrijf niet veel zal merken van een brexit. Randstad kreeg de afgelopen weken grote klappen op de beurs na het Britse referendum over een vertrek uit de Europese Unie. Het bedrijf verloor in korte tijd een kwart van z'n beurswaarde.

"Groot-Brittannië is een welkom lid van onze familie, maar niet het belangrijkste lid", zegt Randstad-topman Jacques van den Broek. "Het is een kleine 4 procent van onze omzet. Een brexit zal niet veel effect hebben en we zien de effecten ook nog niet."

'Wij liggen niet wakker van brexit'

Inmiddels is de koers wat hersteld, maar er blijven zorgen bij beleggers of het uitzendbedrijf niet veel last gaat krijgen van de brexit. Als de economie verslechtert, merken uitzendbureaus dat als eerste.

"We verwachten niet zoveel, we zitten niet in de business van het voorspellen", zegt Van den Broek. "We kunnen als bedrijf heel snel reageren op wat we zien. Op het moment dat de groei afneemt, reageren we daarop."

Aanslagen

Het bedrijf maakt zich des te meer zorgen over de recente aanslagen in de wereld. "Het is elke keer schrikken", zegt Van den Broek. "We hebben een vestiging op Zaventem met honderden uitzendkrachten aan het werk. Op de ochtend van de aanslag is het heel veel bellen om te horen hoe het met ze is."

Of de aanslagen invloed hebben op de omzetcijfers durft de topman niet te zeggen. "Het speelt in op het sentiment van consumenten. Onzekerheid is nooit goed, zeker niet gezien het breekbare herstel in Europa."

Topman Randstad over terreur

Europese groei

Randstad draaide het afgelopen halfjaar meer omzet en ook de winst steeg. De omzet steeg met 6 procent naar 9,8 miljard euro en de winst kwam uit op 259 miljoen euro (+36 procent).

Het bedrijf profiteerde vooral van de aantrekkende economische groei in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl