NOS Nieuws

Huawei verkoopt meer smartphones, omzet schiet omhoog

De Chinese smartphonemaker Huawei heeft in de eerste helft van dit jaar 40 procent meer omzet gemaakt dan een jaar eerder, in totaal meer dan 33 miljard euro. Het bedrijf zegt wereldwijd meer smartphones te hebben verkocht, hoeveel precies maakt het pas later bekend.

Tot 2013 richtte Huawei zich vooral op netwerkapparatuur. Sindsdien is de smartphone-tak hard gegroeid en daardoor is Huawei nu de derde smartphonefabrikant ter wereld.

'Grootste smartphonemaker'

Vorig jaar verkocht het bedrijf 108 miljoen smartphones, alleen Apple (231 miljoen) en Samsung (324 miljoen) verkochten er meer. De topman van Huawei zei onlangs binnen vijf jaar de grootste smartphonefabrikant ter wereld te willen zijn.

In China is het bedrijf al marktleider en ook in Europa en het Midden-Oosten verkoopt Huawei veel smartphones. In de VS worden er nog amper Huawei-telefoons verkocht.

Het bedrijf is verwikkeld in een patentoorlog met grote concurrent Samsung. Vrijdag zei het Zuid-Koreaanse Samsung Huawei aan te klagen voor het schenden van zes patenten. In mei klaagde Huawei Samsung nog aan voor het schenden van twaalf patenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl