NOS Sport

Problemen voor Nederlanders in olympisch dorp Rio

Hendriks over olympisch dorp: race tegen de klok

De Nederlandse olympiërs die vandaag zijn aangekomen in Rio de Janeiro ondervinden veel problemen tijdens de huisvesting in het olympisch dorp. Twaalf dagen voor de start van de Olympische Spelen hebben praktisch alle accommodaties te maken met lekkages, kapotte water- en gasleidingen, openliggende elektriciteitskabels en verstopte toiletten.

"We zijn geconfronteerd met gebreken die we op geen enkele manier konden verwachten", liet chef de mission Maurits Hendriks weten in een verklaring. "Ons gebouw was aanvankelijk een van de slechtste. De omvang en frequentie van de problematiek heeft ons verrast."

77 sporters nemen intrek

Ondanks de problemen heeft NOC*NSF besloten een eerste groep van 77 sporters toch te gaan huisvesten in het olympisch dorp. "We hebben vertrouwen, maar het wordt een forse uitdaging om helemaal klaar te zijn voordat de Spelen beginnen", aldus Hendriks. Het werk gaat, met behulp van Nederlands technisch personeel onverminderd door en leidt tot goede resultaten.

Australiërs zijn al vertrokken

De Australische delegatie heeft wel moeten besluiten het olympisch dorp voorlopig te mijden. Zolang er geen oplossing komt voor de problemen, verblijven de Australiërs elders.

Vooralsnog hoeft de TeamNL niet naar een ander onderkomen uit te kijken, al is Hendriks daar wel op voorbereid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl