NOS Voetbal

Warm welkom, maar nederlaag voor Guardiola met City bij Bayern

Guardiola verliest met City op bezoek bij vorige werkgever Bayern

Drie landstitels, twee bekers, de Super Cup en de wereldtitel voor clubteams. De tijd van Pep Guardiola als trainer van Bayern München zal hoe dan ook niet snel vergeten worden. Amper twee maanden geleden nam hij nog in tranen afscheid als trainer van de Duitsers, gisteravond was hij alweer terug.

Als coach van zijn nieuwe werkgever Manchester City betrad de Spanjaard het gras van de Allianz Arena. Nog voordat Guardiola het veld had bereikt, had hij al heel wat handen geschud en bekenden omhelsd. Ook was er zelfs een speciale poort voor hem gemaakt.

De wedstrijd tussen de grootmachten werd beslist in het voordeel van de Italiaanse opvolger van Guardiola, Carlo Ancelotti. Een kwartier voor tijd schoot Erdal Öztürk de bal via de voet van Gaël Clichy tergend langzaam voorbij doelman Angus Gunn, nadat hij de bal in bezit had gekregen via de scheidsrechter: 1-0.

Het oefenprogramma van Manchester City is er een met tegenstanders van statuur. Zo wordt er ook nog gevoetbald tegen stadgenoot Manchester United, Borussia Dortmund en Arsenal.

Bij Bayern kon Ancelotti geen beroep doen op Arjen Robben. De aanvoerder van het Nederlands elftal is zes weken uitgeschakeld met een bovenbeenblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl