Advocaat Danny Snijders (r) met naast hem Maikel Exterkate (m) en Martine Zuil (l), directeur commercie van De Graafschap
NOS Voetbal

De Graafschap legt zich neer bij degradatie

De Graafschap legt zich neer bij degradatie naar de Jupiler League. De Doetinchemmers zien af van het spoedappèl tegen de weigering van de kortgedingrechter in Utrecht om de club als negentiende club toe te laten tot de eredivisie. "Wij willen het als clubleiding niet op ons geweten hebben dat clubs en supporters langer in onzekerheid blijven zitten over de competitieplanning", zei commercieel directeur Martine Zuil dinsdag.

De Doetinchemse club degradeerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Jupiler League, maar leek door het intrekken van de licentie van FC Twente toch in de eredivisie te blijven. De Tukkers zouden op last van de licentiecommissie worden teruggezet naar de Jupiler League wegens financieel wanbeleid, maar de clubs wist in hoger beroep toch lijfsbehoud af te dwingen. De Graafschap spande vervolgens een kort geding aan en eiste een extra plek in de eredivisie, maar daar ging de rechter niet in mee.

Bodemprocedure gaat verder

De Graafschap legt zich nu neer bij de beslissing dat er geen negentiende plek komt op het hoogste voetbalniveau in Nederland, maar verwacht wel dat de KNVB hen tegemoetkomt omdat die bond volgens de 'Superboeren' grote fouten heeft gemaakt. "We willen de toezegging dat de nu ontstane chaos nooit meer voorkomt", zegt Zuil.

De KNVB heeft toenadering gezocht en zegt te willen praten op voorwaarde dat De Graafschap de juridische strijd staakt, maar dat weigert de club.

Zolang de KNVB de club niet tegemoet komt, gaat de bodemprocedure verder die De Graafschap vorige week naast het kort geding startte. Daarmee moeten alle feiten op tafel komen. Dat zal even duren; een dergelijke procedure kan maanden tot jaren duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl