Demonstraten eisten eerder dit jaar in Calcutta de doodstraf tegen zes mannen die een studente hadden verkracht
NOS Nieuws

Indiase studente weer verkracht door dezelfde daders

Een nu 21-jarige studente is in India verkracht door een vijftal mannen. In 2013 was de jonge vrouw ook al door een groep van vijf mannen verkracht. Minstens twee van de daders van toen, zijn nu weer verdachte.

De studente komt uit de laagste kaste in India en woont op het platteland in het noorden van India. Zij werd deze week van straat geplukt in de buurt van de universiteit waar zij studeert. De vrouw werd in een auto geduwd, gedrogeerd en vervolgens verkracht. Daarna lieten de daders haar bewusteloos achter in het struikgewas naast een autoweg.

Volgens de politie heeft de vrouw de vijf mannen geïdentificeerd, maar zijn de daders nog voortvluchtig. Het tweetal dat ook deelnam aan de groepsverkrachting in 2013, was op borgtocht vrij in afwachting van de rechtszaak over dat misdrijf.

Bedreigingen

De vijf verdachten van de verkrachting in 2013 komen allemaal uit een hogere kaste. De verdachten zetten het meisje en haar familie onder druk om buiten de rechter om tot een schikking te komen. Toen de familie alle afkoopsommen weigerde, volgden zulke ernstige bedreigingen dat de familie noodgedwongen naar een ander district verhuisde.

Sinds enkele jaren geleden duidelijk werd dat in India dagelijks meer dan honderd meisjes en vrouwen worden verkracht, is de wetgeving aangescherpt. Niettemin berichten Indiase media dagelijks over nieuwe verkrachtingszaken en worden bijna maandelijks demonstraties gehouden tegen de te lakse houding van de autoriteiten ten opzichte van de daders.

Bij een demonstratie eerder dit jaar haalde de politie protesterende vrouwen van de weg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl