NOS Sport

Hassan: nu tevreden met zilver

Hassan: ik heb gewoon geen snelheid

Over vijf weken is ze weer top. Sifan Hassan beloofde zondag dat het allemaal goedkomt met haar voor de Olympische Spelen. De Nederlandse atlete moest haar Europese titel op de 1.500 meter afstaan aan de Poolse Angelika Cichocka. "Ik ben tevreden met zilver. Ik ben nog niet fris. Ik heb nog geen snelheid", keek ze terug op haar race.

Hassan stond drie maanden buitenspel door een blessure, die ze opliep na de WK indoor in maart. Wedstrijdritme had ze bij haar aantreden in Amsterdam niet. "Toen ik zaterdag wat trainde, dacht ik dat ik geen medaille zou winnen. Het was een hele langzame race. En dan heb je snelheid nodig de slotronde, voor de eindsprint. Die snelheid heb ik nog niet."

EK-zilver voor Hassan

De favoriete probeerde het nog wel. Ze versnelde op 600 meter voor de finish en nam de koppositie in bij het ingaan van de laatste ronde. In de sprint om de titel moest ze het echter afleggen. "Het was een tactische race. Dan komt het op snelheid aan en die heb ik nog niet. Ik wilde wel graag goud halen. Vooral voor het publiek. Ik heb alles gedaan, het komt wel goed. Ik heb nu twee races in de benen. Ik word elke dag beter."

Hassan ontvangt zilveren medaille

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl