NOS Nieuws

Rik van de Westelaken van NOS naar Net5

Rik van de Westelaken over zijn vertrek bij NOS

NOS-presentator Rik van de Westelaken stapt na 17 jaar over naar Net5. Hij gaat voor de zender de wereld over reizen voor een reportagereeks.

Van de Westelaken begon zijn carrière bij de Amsterdamse zender AT5. Voor de NOS presenteerde hij naast journaals ook enkele edities van het jaaroverzicht en de uitzending over de dag van nationale rouw na de MH17-ramp. Dat laatste programma werd vorig jaar genomineerd voor een Emmy Award.

Van de Westelaken won het tv-programma Wie is de mol? in 2015. Dit jaar presenteerde hij Moltalk.

Louterend

"Door mijn uitstapjes naar andersoortige programma’s als Wie is de mol? heb ik mogen ervaren hoe inspirerend het kan zijn om langer aan een project te werken – en hoe louterend het is om los te komen van de waan van de dag."

Van de Westelaken noemt zijn overstap een nieuw avontuur. "Toen de NOS genomineerd was voor een Emmy Award en ik naar New York mocht voor de uitreiking, wist ik: mooier dan dit wordt het niet. Een goed moment om na te denken over de toekomst."

Net5-zendermanager Carter Duong vindt de presentator bij zijn omroep passen. "Zijn veelzijdigheid en toegankelijke karakter passen naadloos bij de zender."

Het eerste programma met Van de Westelaken is waarschijnlijk volgend jaar te zien.

Rik van de Westelaken tijdens een repetitie van Nederland Kiest begin april

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl