NOS Wielrennen

Favorieten kunnen niet wachten tot de Tour start

Tourfavorieten hebben zin in Ronde van Frankrijk

"Ik ben er klaar voor." Was getekend, Chris Froome. Het zou ook wat zijn als de tweevoudig Tourwinnaar niet klaar was voor de Ronde van Frankrijk. "Dat gezegd hebbende, weet ik dat er niks vanzelfsprekend is. Er kan van alles gebeuren en we hebben niet alles in eigen hand."

Froome is met Nairo Quintana en Alberto Contador topfavoriet voor de eindwinst in de Tour. De Brit kan zijn derde zege pakken, en zou daarmee op gelijke hoogte komen met Philippe Thys, Louison Bobet en Greg Lemond.

Chris Froome in voorbereiding op de Tour

Quintana heeft zijn strijdplan niet aangepast ten opzichte van vorig jaar, toen hij tweede werd achter Froome. "We werken nog steeds hetzelfde met de ploeg. Dat heeft tot nu toe goed gewerkt. Dit jaar hopen we dat we meer geluk hebben."

Net als Froome is Quintana klaar voor de strijd. "Ik ben in topvorm, zoals altijd in de Tour. Ik denk dat we veel kunnen bereiken."

Nairo Quintana (l) tijdens de ploegenpresentatie donderdagavond

"Ik ben ontzettend gemotiveerd", zegt Contador zelfverzekerd. "De Tour is een belangrijke koers met veel druk en spanning, maar ik kijk ernaar uit. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Net als Quintana denkt Contador dat het met de vorm wel goed zit "Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid, maar dat hebben Froome en Quintana natuurlijk ook gedaan", aldus de Spanjaard die eveneens jaagt op zijn derde Tourzege.

Alberto Contador tijdens de ploegenpresentatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl