Alderweireld, Denayer en De Bruyne na het verloren duel met Wales
NOS Nieuws

Belgische media: wat een afgang! Adieu, Wilmots?

België is hard ontwaakt uit een mooie EK-droom. In de kwartfinale werd het land door Wales overrompeld met een 3-1 nederlaag. "WAT EEN AFGANG! Wales doorprikt Belgische droom. Adieu, Wilmots?", kopt De Standaard. "Plots kwamen al onze pijnpunten naar boven", concludeert De Morgen.

De wedstrijd werd op veel plekken in het land gevolgd op grote schermen en koning Filip was zelfs met zijn dochter afgereisd naar Lille om de Rode Duivels aan te moedigen. Het begin van de wedstrijd gaf nog hoop aan de fans.

Een teleurgestelde Belgische fan

"De Duivels begonnen als een pletwals aan de wedstrijd", schrijft De Standaard. "Een echt ninja had geen wapen zo hard richting de vijand kunnen werpen", oordeelt De Morgen over de 0 -1 van Nainggolan. "Hennessey keek ernaar, sprong ernaar, maar verbrandde alleen maar zijn vingers."

Al snel bleek echter dat "de Draken ook vuur kunnen spuwen". De Belgische media zijn het er unaniem over eens dat het elftal in elkaar zakte. "Er zat te weinig inspiratie in het Belgische elftal, ook de sterren gaven niet thuis."

Vooral de verdediging ontbeerde "ervaring en leiderschap", concludeert De Morgen, doordat Kompany en Vertonghen met blessures waren uitgeschakeld en Vermaelen "geelgeschorst" op de bank zat. "Na rust strafte Wales Belgische foutjes af", zag ook Sporza. "Pijnlijk. EK-droom eindigt al in de kwartfinales."

Pintje

Zo verlaat het Belgische elftal met een flinke kater het toernooi. "Het EK-sprookje komt aan een vroeger einde dan verwacht", schrijft De Standaard over het 'Voetbaldrama in Rijsel'.

Ook op Rock Werchter veel teleurgestelde fans, die op het festival massaal in de nationale driekleur de wedstrijd volgden op een groot scherm. "Ik hoop dat Rammstein het nog een klein beetje kan goedmaken. En misschien een extra pintje drinken."

Bondscoach Marc Wilmots krijgt de wind van voren. Hij moet vertrekken, ondanks zijn doorlopende contract, is de conclusie. "Tegen elk land dat ook maar een beetje talent in de rangen had, ging het mis. Een rekening die Wilmots ongetwijfeld gepresenteerd zal krijgen. Als hij ze al niet zelf gemaakt heeft", aldus De Standaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl