Julia Roberts op de set van Eat Pray Love
NOS Nieuws

Eat Pray Love-auteur gaat scheiden

De auteur van het boek Eat Pray Love gaat scheiden. In de bestseller beschreef Elizabeth Gilbert hoe ze haar man had leren kennen na een periode vol twijfels.

"Ik ga scheiden van de man die jullie kennen als 'Felipe' - de man op wie ik verliefd werd aan het einde van mijn Eat Pray Love-reis", schrijft Gilbert (46) op haar Facebook-pagina. "Hij is de afgelopen 12 jaar mijn reisgenoot geweest en het waren prachtige jaren. We gaan als vrienden uit elkaar. De redenen zijn persoonlijk."

Julia Roberts

In het boek uit 2006 beschrijft Gilbert hoe ze na een heftige scheiding zichzelf hervindt door te eten in Italië, religie te zoeken in India en uiteindelijk verliefde te worden op Bali. Er werden wereldwijd 10 miljoen exemplaren van verkocht.

Het boek werd in 2010 verfilmd met Julia Roberts in de hoofdrol. In dat jaar schreef Gilbert ook Committed, een vervolg op Eat Pray Love waarin ze haar ambivalente gevoelens over het huwelijk beschrijft.

Gilbert vraagt om privacy, maar deelt de scheiding wel met haar fans. "Door de jaren heb ik details van mijn privéleven met jullie gedeeld, dus wide ik ook deze verandering delen", schrijft ze. "Ik weet dat jullie mijn privacy zullen respecteren, want dit is een verhaal dat ik leef, niet een verhaal dat ik vertel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl