Chris Coleman schreeuwt het uit na de 2-1 van Hal Robson-Kanu
NOS Voetbal

Coleman: niet gekomen om te genieten, maar om mee te doen

Er ging vrijdagavond een schok door de voetbalwereld: België uitgeschakeld door Wales. De ploeg van bondscoach Chris Coleman won in Lille met 3-1 van de Rode Duivels.

"We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we zijn hier niet gekomen om alleen maar te genieten. We komen om mee te doen, we hebben wat te bieden."

"Als je spelers hebt als Aaron Ramsey, Gareth Bale en Joe Allen, dan moet je de bal het werk laten doen. Want daarmee haal je het beste uit je team. We wilden de mensen laten zien dat we een zeer aanvallend team kunnen zijn en dat hebben we gedaan."

Coleman: laten zien dat we ook kunnen voetballen

"We zijn een geweldig team", waren de woorden van Gareth Bale, de ster van van Wales.

De aanvaller van Real Madrid kwam tegen België niet tot scoren, maar toch won Wales. Het tekent het sterke collectief dat Coleman heeft geformeerd, aldus Bale.

"We zijn een goed georganiseerd team, we werken iedere wedstrijd keihard voor elkaar. België ging deze wedstrijd in als favoriet, maar wij waren beter. We verdienen het om in de halve finales te zitten. We moeten genieten van dit moment, maar we kijken ook alweer uit naar de halve finale tegen Portugal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl