Marc Wilmots
NOS Voetbal

Courtois kraakt tactiek, Wilmots gaat nadenken

De uitschakeling op het EK komt hard aan in België. De Belgische keeper Thibaut Courtois was kritisch op de tactiek van bondscoach Marc Wilmots. De bondscoach zelf denkt vooralsnog niet aan opstappen.

"Ik ga geen beslissing nemen als de adrenaline hoog is", antwoordde hij op een vraag van NOS-verslaggever Bert Maalderink. "Alles is mogelijk, maar op dit moment denk ik niet aan stoppen. Geef me een moment om goed na te denken."

'Intern mijn mening geuit'

Wilmots heeft een contract tot 2018 als bondscoach, maar het is de vraag of zijn positie na deze deceptie nog houdbaar is. "Of er nieuwe trainer moet komen? Dat moet hij zelf beslissen", aldus doelman Courtois.

Wilmots: denk op dit moment niet aan stoppen

"Ik heb intern mijn mening geuit en gezegd wat ik moest zeggen", zei doelman Courtois. "Ik ga dan ook mijn woorden wikken en wegen want vandaag zag ik dezelfde fouten als tegen Italië. We hebben dezelfde tactiek gehanteerd als tegen Italië en hebben dezelfde problemen gekregen”, voegde hij toe tegen de Belgische zender VTM.

'We hebben het verpest'

"Deze kans zullen we niet meer krijgen", vervolgde de keeper. "Dit was een enorme mogelijkheid om in de finale te staan. Ik heb de Champions League-finale verloren, maar dit is nog erger. We hebben het verpest."

Na een sterke start en de vroege voorsprong gaven de Rode Duivels de wedstrijd uit handen. "We begonnen goed, drukten Wales weg", aldus Courtois. "Daarna lieten we ze komen en dat hebben we niet meer opgelost. Wales wist tenminste wel wat doen. "

Courtois: we hebben het verpest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl