Gareth Bale in innige omhelzing met ploeggenoot Ben Davies na de verrassende zege op België
NOS Voetbal

Wales stunt met zege op België en plek bij laatste vier

Wales heeft verrassend de halve finales van het EK voetbal in Frankrijk bereikt. In de kwartfinale tegen België kwam de ploeg van sterspeler Gareth Bale vroeg op achterstand, maar boog dat om in een verdiende 3-1 zege. Aanvoerder Ashley Williams, Hal Robson-Kanu en invaller Sam Vokes tekenden voor de treffers.

Droomstart België

België pakte direct het initiatief en creëerde al snel kansen. Na een aanval over links zette Romelu Lukaku voor en Yannick Carrasco, Thomas Meunier én Eden Hazard kregen alle drie binnen enkele seconden een vrije schietkans op het doel.

Wales kwam met de schrik vrij, maar niet veel later werd doelman Wayne Hennessey toch gepasseerd. Radja Nainggolan vond van 25 meter met een schitterende pegel de kruising. De defensie van Wales had het moeilijk, want na een half uur hadden drie van de vijf verdedigers al geel gehad.

De Welshman verstopten zich echter niet en roken via Neil Taylor aan de 1-1, maar Thibaut Courtois redde met een knappe reflex op de lijn. De gelijkmaker viel na een half uur. Ashley Williams kon ongehinderd raak koppen na een hoekschop.

  • Pro Shots
    Wales-doelman Wayne Hennessey heeft het nakijken op de poeier van Radja Nainggolan
  • Pro Shots
    De Belgen vieren de openingstreffer van Radja Nainggolan
  • Pro Shots
    De bank van Wales in extase na de gelijkmaker van aanvoerder Ashley Williams
  • Pro Shots
    Ashley Williams op weg naar de bank van Wales na zijn gelijkmaker tegen België
  • EPA
    Hal Robson-Kanu
  • Pro Shots
    Sam Vokes bracht de Belgen de genadeslag toe
  • Pro Shots
    Wanhoop en verdriet bij Eden Hazard die het EK in 'zijn' Lille ziet stranden tegen Wales

De Belgen namen na rust de regie weer in handen en waren gevaarlijk via Lukaku (kopbal naast) en Kevin De Bruyne en Hazard, die beiden hun vizier niet op scherp hadden staan.

Dat had Hal Robson-Kanu aan de andere kant wel. De spits van Reading kapte zich vrij in het strafschopgebied, stuurde zo drie Belgen het bos in en passeerde Courtois van dichtbij met een bekeken schuiver.

Dee Belgen hadden nog ruim een half uur om de 2-2 te maken en bivakkeerden ook op de helft van Wales.Verder dan enkele kopballen van Marouane Fellaini kwamen ze echter niet. Wales bleef simpel op de been en invaller Sam Vokes besliste het duel vlak voor tijd na een counter met een ferme kopbal: 3-1.

Ramsey geschorst

Wales neemt het woensdag in Lyon op tegen Portugal om een plek in de eindstrijd van het EK. De Welshmen zullen het dan wel moeten stellen zonder Aaron Ramsey en Ben Davies. De middenvelder van Arsenal en de verdediger van Tottenham Hotspur kregen hun tweede gele kaart en zijn geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl