Serena Williams balt haar vuist na een punt tegen Daria Kasatkina
NOS Sport

Zusjes Williams allebei op karakter door

Favoriet Serena Williams heeft dankzij een zwaarbevochten zege op Christina McHale de derde ronde van Wimbledon gehaald. De zesvoudig winnares en titelhoudster won het zinderende Amerikaanse onderonsje met 6-7 (7), 6-2, 6-4.

Williams dacht bij 5-4 een setpunt te hebben benut, maar McHale raadpleegde met succes hawkeye, pakte de game en won even later na twee dubbele fouten van Williams ook nog eens de tiebreak. De furieuze Williams dwong mede dankzij meedogenloze uithalen vanaf de baseline een derde set af, waarin ze direct een break moest incasseren.

McHale toonde zich onverzettelijk in de rally's, maar werd uiteindelijk toch verslagen.

Ook Venus met pijn en moeite door

Zus Venus Williams bereikte na een prachtig gevecht met de Russische tiener Darja Kasatkina de laatste zestien. De 36-jarige Amerikaanse was de 17 jaar jongere Kasatkina (29) na bijna drie uur met 7-5,4-6,10-8 de baas.

Venus Williams zwaait naar het publiek in Londen

De op Wimbledon debuterende Russin had Williams, die bezig is aan haar 71ste major, begin dit jaar verslagen in Auckland en leek op weg naar weer een zege toen ze in set drie met een break op 4-3 kwam.

Williams kwam knap terug, miste bij 5-4 een matchpoint, moest even slikken toen ze bij 7-6 op haar tweede matchpoint vanwege de regen van de baan moest, maar bleef koel. Ze miste het matchpoint wel, maar sloeg op het derde alsnog toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl