Een geconcentreerde Joost Luiten voor zijn birdieputt op de negende hole
NOS Sport

Luiten boekt progressie in toptien

Joost Luiten heeft zijn plaats in de toptien in het Frans Open nabij Parijs behouden. De Zuid-Hollandse golfer ging rond in -1 (drie birdies en twee bogeys), steeg een plaats en is negende met 139 (-3), op twee slagen van de koplopers Rory McIlroy, Thongchai Jaidee, Mikko Ilonen, Brandon Stone en Wang Jeung-hun.

Rory McIlroy boekte van de vijf koplopers de meeste progressie op de baan, waarop in 2018 de strijd om de Ryder Cup is. De Noord-Ier liep de beste ronde van het veld (-5).

Luiten eindigt op positieve noot

Luiten leek zijn twee gewonnen slagen op zijn backnine teniet te doen, maar besloot zijn ronde met een birdie en stapte toch nog enigszins tevreden van de baan. Dat gold zeker niet voor Bernd Wiesberger. De Oostenrijker begon de dag als tweede, stond na acht op holes dankzij vijf birdies op -9, maar won nergens meer een slag en verspeelde er vijf, waaronder twee op de laatste twee holes.

Slachtoffers van naam

Niet alle toppers lazen de baan goed. Masters-winnaar Danny Willet, de nummer een van Europa, kon na twee ronden zijn koffers al pakken. De Engelsman was in goed gezelschap want de voormalig majorwinnaars Graeme McDowell, Darren Clarke, Mike Weir en Yang Yong-eun misten de cut. Dat deed talent Matthew Fitzpatrick ook.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl