Formule 1-coureur Max Verstappen in actie tijdens de voor hem moeizaam verlopen eerste trainingsdag in Oostenrijk.
NOS Sport

Moeizame trainingsdag voor Verstappen

In de eerste training ging zijn wielophanging kapot en stond hij lang in de pitbox, de tweede training op het circuit van Spielberg in Oostenrijk kreeg te maken met een enorme hoosbui waardoor Max Verstappen opnieuw een tijdje werkloos toekeek. De eerste trainingsdag van de Red Bull-coureur op het thuiscircuit van zijn werkgever was er voor de Nederlander een om snel te vergeten.

Verstappen schoof in de ochtendsessie twee keer van de baan. Het kostte hem een stuk van zijn voorvleugel en vervolgens ook zijn voorwielophanging. Bij de start van de middagtraining stond de bolide van de Nederlander nog een tijdje in de pits. Toen hij na de fikse regenbui uiteindelijk wel naar buiten kon, zette hij de zevende tijd neer.

Tempo

"Het was niet ideaal. Ik had uiteraard graag wat meer rondjes willen afleggen, maar ik heb wel gemerkt dat de auto goed aanvoelt en dat het tempo erin zit", zei Verstappen na de tweede training. "Er is een gat naar de top, maar we lijken er dichterbij te zitten dan we vreesden. Ik ben al met al best tevreden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl