Dries Mertens, Radja Nainggolan en Kevin De Bruyne
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Om 21.00 uur beginnen Wales en België aan de tweede kwartfinale op het EK voetbal. Het is de dertiende keer dat de landen tegenover elkaar staan en de balans weegt licht door in het voordeel van de Belgen. De laatste ontmoeting werd echter gewonnen door Wales.

De wedstrijd is live te zien op NPO 1 en NOS.nl. Op de website kunt u ook het blog volgen en op NPO Radio 1 is in de Sportzomer eveneens ruimschoots aandacht voor de wedstrijd.

De analyticus van dienst is Youri Mulder en na afloop van het duel schuift hij ook aan in Studio France. Henry Schut ontvangt dan verder Hugo Borst, de onlangs gestopte wielrenner Maarten Tjallingii en Raymond Verheijen, voormalig inspanningsfysioloog van het elftal van Wales.

Wales - België

Naast al het voetbalnieuws wordt ook vooruitgeblikt op de Tour de France, die zaterdag van start gaat. Vandaag gaat de aandacht uit naar Tourdebutant Dylan Groenewegen.

Verslaggever Han Kock zoekt hem op en maakt een reportage over de 'sprinttrein' die hem naar het front moet brengen tijdens de etappes.

En uiteraard is er ook Wimbledon. Op NOS.nl zijn gedurende de hele dag de resultaten van de belangrijkste wedstrijden te volgen. Kiki Bertens speelt de vierde partij op baan 2 tegen Simona Halep.

Uitzendingen

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.00 uur Radio Sportzomer NPO Radio 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.31 uur EK voetbal: kwartfinale Wales-België NOS.nl en NPO 1
22.58 uur Studio France NOS.nl en NPO 1
23.25 uur Nieuwsuur NPO 2
23.54 uur Late Journaal en Sport NOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl