Een verlaten resort in Antalya in Zuid-Turkije
NOS NieuwsAangepast

Turkije is veilig, dus geen geld terug bij annuleren

Toeristen die uit angst voor aanslagen hun reis naar Turkije willen annuleren, krijgen geen geld terug. In De Telegraaf zeggen reisorganisaties dat Turkije als vakantieland veilig is. "Er geldt in de Turkse badplaatsen geen negatief reisadvies, dus er is geen reden om daar geen vakantie te vieren", aldus een touroperator.

De reisbureaus zeggen veel vragen te krijgen over reizen naar het land dat eerder deze week werd getroffen door een aanslag op een luchthaven in Istanbul. Reisorganisatie TUI zegt veel telefoontjes van ongeruste reizigers te ontvangen, maar bijna geen annuleringen binnen te krijgen. Ook reisbureau Corendon ziet maar heel weinig annuleringen binnen komen.

Sommige directe reizen naar Istanbul kunnen wel geannuleerd worden. Bij KLM kan bijvoorbeeld tot 12 juli kosteloos worden omgeboekt.

Annuleringskosten

In Istanbul zijn de afgelopen dagen weinig toeristen te vinden. Maar vakantiegangers laten ook de rest van Turkije steeds vaker links liggen. Turkije heeft als vakantiebestemming dit jaar al ongeveer een derde minder boekingen dan voorgaande zomer, meldt TUI. De reizigers die een onveilig gevoel bij Turkije hadden, kozen eerder dit jaar al bij de boeking voor een andere vakantiebestemming als Spanje, Portugal of Curaçao.

De reisorganisaties krijgen ondanks de aanslag ook de afgelopen dagen nog boekingen binnen voor reizen naar Turkije. De prijzen zijn laag nu Turkije minder populair is.

"De populairste badplaats Antalya, waar de meeste Nederlanders heen gaan in Turkije, ligt bijna duizend kilometer van Istanbul", aldus de topman van Corendon. Een andere reisorganisatie begint maandag zelfs een nieuw offensief met lastminutereizen naar Turkije voor juli en augustus.

Minister Koenders wijst reizigers die meer willen weten erop dat ze via het reisadvies voor Turkije op de hoogte kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen. Reizigers moeten op bepaalde plekken alert zijn, maar er is volgens Koenders geen reden om nu niet naar Turkije te gaan.

Koenders: geen reden om niet naar Turkije te gaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl