Jan Olde Riekerink
NOS Voetbal

Olde Riekerink blijft coach van Galatasaray

Jan Olde Riekerink staat ook komend seizoen aan het roer bij Galatasaray. De 53-jarige coach zat sinds maart al als interim-trainer op de bank.

De oud-voetballer werd in februari als hoofd van de jeugdopleiding aangesteld bij Galatasaray. Die functie bekleedde hij eerder bij Ajax. Na het vertrek van Mustafa Denizli in maart nam Olde Riekerink de trainerstaken over.

"Dat was in eerste instantie geluk, omdat ik de enige was met het juiste diploma. Maar deze nieuwe verbintenis heb ik zelf afgedwongen", reageert de Nederlander. In mei veroverde hij met de ploeg van Wesley Sneijder en Ryan Donk de Turkse beker door in de finale aartsrivaal Fenerbahçe met 1-0 te verslaan.

"Het team boekte vooruitgang en we pakten de beker. In de tussentijd heeft het bestuur heeft goed kunnen observeren hoe ik functioneer. We gaan volgend jaar voor de titel en de beker. En als toetje de supercup", aldus een ambitieuze Olde Riekerink.

Hij krijgt bij Galatasaray, dat afgelopen seizoen slechts zesde werd in de competitie, een basissalaris van 900.000 euro. Bij een landstitel kan de trainer een bonus van 250.000 euro tegemoetzien.

Aanslagen

Deze week werd Istanbul voor de zoveelste keer in korte tijd getroffen door een aanslag. Olde Riekerink: "Sinds ik hier zit heb ik me nog geen moment onveilig gevoeld. Ik woon zelf vijf minuten van de luchthaven. Het komt gevoelsmatig wel ongelooflijk dichtbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl