Andy Murray wordt gefeliciteerd door Lu Yen-Hsun.
NOS Sport

Murray spaart energie tegen Lu

Andy Murray heeft simpel de derde ronde van Wimbledon bereikt. De als tweede geplaatste Schot, in 2013 toernooiwinnaar in Londen, hoefde tegen de Taiwanees Lu Yen-Hsun niet meer dan zes games af te staan: 6-3, 6-2, 6-1.

Murray kwam nog wel stroefjes uit de startblokken en moest zelfs al snel een break incasseren. Die schade werd ook weer vlot gerepareerd, waarna hij vanaf 3-3 doorstoomde naar setwinst. Ook in het vervolg van de maar één uur en veertig minuten vergende partij liet Murray de kwartfinalist van 2010 weinig kans.

Murray vlotjes door naar derde ronde

Ook de Canadees Milos Raonic (zesde op de plaatsingslijst) en de Kroaat Marin Cilic (9) hadden maar drie sets nodig om zich te ontdoen van respectievelijk Andreas Seppi uit Italië en Sergej Stachovsky uit Oekraïne.

De Japanner Kei Nishikori (5) en de Fransman Richard Gasquet (7) moesten de eerste set nog wel aan hun opponent laten, maar beiden klaarden de klus uiteindelijk in vier sets. Zij speelden tegen respectievelijk Julien Benneteau uit Frankrijk en de Spanjaard Marcel Granollers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl