Jana Cepelova
NOS Sport

Cepelova stunt tegen Muguruza

Jana Cepelova heeft op Wimbledon voor een enorme surprise gezorgd door in de tweede ronde te winnen van Garbiñe Muguruza. De Spaanse nummer twee van de plaatsingslijst ging in twee sets onderuit tegen de qualifier: 3-6, 2-6.

Cepelova zal met weinig illusies de grasbaan zijn opgestapt. Opponente Muguruza bracht immers begin deze maand Roland Garros op haar naam en bewees vorig jaar ook op de groene zoden prima uit de voeten te kunnen. Ze haalde toen in Londen de finale, waarin Serena Williams nog net een maatje te groot was.

Muguruza: verliezen is geen drama

Daar staat tegenover dat Muguruza's voorbereiding op Wimbledon dit jaar niet optimaal was, want ze speelde slechts één partij op gras en die verloor ze van de Belgische Kirsten Flipkens.

Tegen Cepelova grossierde de Spaanse in fouten (22 stuks) en figureerde ze een uur lang. De Slowaakse, terug te vinden op de 124ste plaats van de wereldranglijst, stuntte eerder al tegen Serena Williams (Charleston, 2014) en vorig jaar op Wimbledon tegen Simona Halep.

Opgave Bencic

Ook voor Belinda Bencic, als zevende ingeschaald bij het Engelse grandslamtoernooi, viel het doek, al kwam er bij haar een blessure aan te pas. De Zwitserse stond tegen de Amerikaanse Julia Boserup met 6-4, 1-0 achter toen ze er vanwege een polskwetsuur de brui aan gaf.

De Duitse Angelique Kerber, de nummer vier van de plaatsingslijst en begin dit jaar de beste bij de Australian Open, versloeg de Amerikaanse Varvara Lepchenko met 6-1, 6-4.

Radwanska ontsnapt

Agnieszka Radwanska, de verliezend finaliste van 2012, scheerde langs de rand van de afgrond tegen de 18-jarige Ana Konjuh. De als derde geplaatste Poolse overleefde drie matchpoints en zag de Kroatische nummer 103 van de wereld op 7-7 op de bal stappen en daarbij haar enkel verzwikken.

Konjuh werd kort behandeld, maar kon daarna nauwelijks nog lopen. Radwanska kwam uiteindelijk met de schrik vrij: 6-2, 4-6, 9-7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl