Allyson Felix (r) neemt het met de Amerikaanse estfatteploeg op tegen de Nederlandse ploeg, die wordt geleid door Dafne Schippers
NOS Sport

Sprintster Felix kampt met enkelblessure

Ze heeft de olympisch dubbel op de 200 en 400 meter tijdens de Olympische Spelen Rio als hoofddoel, maar helemaal zeker van haar zaak is Allyson Felix niet. De Amerikaanse olympisch kampioene op de 200 meter, een van de grote concurrentes van wereldkampioene Dafne Schippers, begint vrijdag aan de Amerikaanse selectiewedstrijden voor de Spelen in Rio. Fit is ze niet. Felix kampt sinds april met een serieuze enkelblessure.

Gescheurde enkelbanden

Felix liep de enkelblessure op tijdens een krachttraining, nadat ze verkeerd was geland op een medicijnbal. Ze wist direct dat het mis was. Met deels gescheurde enkelbanden werkte ze daarna in het zwembad aan haar herstel. Opereren wilde ze niet. Eind mei meldde ze zich weer op de atletiekbaan. Ze ontzag bij de trainingen haar rechterenkel. "Dit is mijn moeilijkste jaar ooit", verklaarde ze in de aanloop naar de Amerikaanse trials.

Ondanks het fysieke ongemak heeft ze haar droom op de olympische dubbel niet opgegeven. "De pijn is handelbaar. Ik heb een hoge pijngrens." Felix liet vorig jaar bij de WK in Peking de 200 meter schieten. Schippers excelleerde in de Chinese hoofdstad op de afstand.

Voor Felix beginnen de trials in Eugene vrijdag met de series op de 400 meter. Zaterdag staan de halve finales op het programma, zondag de eindstrijd. Vanaf vrijdag 8 juli staat de 200 meter op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl